Op deze foto ontbreekt Jos

Dees zèn de tien leeje van Et Schrèèfatteljee, meej en footooke van de plèk waordèmme èlleke mònd bè mekaare koome. 

Saomewèèreking tusse de biebliejeteek Midden-Brabant èn de Stichting Tilburgse Taol heej in 2016 en òntal meense bè mekaare gebròcht die saome, onder de naom 'Et Schrèèfatteljee', kòrte verhòltjes èn rèmkes schrèèven in de Tilburgse taol.

Et gruupke, dè teegesworreg öt 10 leeje bestao, komt êene keer in de mònd int WoordLab van de LocHal bè mekaare om, òn de haand van en vuraaf afgesprooke onderwèèrep, de geschreeve verhòltjes meej mekaare te bepraote èn te kèèke òf de spèlling van de Tilburgse taol goed gebrökt is.

Een samenwerking tussen de Bibliotheek Midden-Brabant en de Stichting Tilburgse Taol heeft sinds 2016 een aantal enthousiastelingen bij elkaar gebracht, die samen onder de naam 'Et Schrèèfatteljee' korte verhaaltjes en gedichtjes schrijven in de Tilburgse taol.

De groep, die momenteel uit 10 leden bestaat, komt een keer per maand in het WoordLab van de LocHal bij elkaar om, op basis van een vooraf afgesproken onderwerp, hun verhaaltjes enz. met elkaar door te nemen. De werkstukken worden dan besproken met betrekking tot de inhoud, het onderwerp en vooral de correcte spelling van de Tilburgse taol.

De link naar een filmpje op Facebook over

Et Schrèèfatteljee


http://www.facebook.com/share/v/BjdLZJhcKUwSdggX/?mibextid=WC7FNe

your@email.com